Cultură și tradiții, diversitate în unitate


Copiii din evidențele DGASPC au descoperit tradițiile de Paște, în contextul diversității europene. Tinerii din Complexul de la Săftica și din casele de tip familial Sabar și Ariniș au participat la un eveniment organizat de Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Antena 3, la Școala de la Piscu.

Pentru că se apropie sărbătorile de Paște, dar și Ziua Europei (9 mai), evenimentul a avut tematică dublă. Astfel, participanții au avut parte de ateliere de linogravura (desen transferat pe o placă de linoleum și încizat cu instrumente speciale) cu model ou de paște, au decorat brioșe la cursul de gătit, au învățat să facă oale de lut. În plus, tinerii au făcut un tur virtual al Parlamentului European, au învățat despre tradițiile din 10 mari capitale europene (Praga, Budapesta, Viena, Madrid, Paris, Amsterdam, Berlin, Roma, Bruxelles, Lisabona) și au aflat despre decizii ale forurilor eurpene  care au influențat viața noastră, a tuturor.

Antena 3  le-a dat copiilor și posibilitatea să fie jurnaliști pentru o zi. Toți participanții au avut ocazia să fie prezentatori de stiri și să vorbească despre cultură și tradiții.