Egalitatea de șanse între femei și bărbați, dezbătută la nivel regional


Proiectul ”VERA – Schimbare pozitivă prin acțiuni integrate în vremuri dificile” a fost dezbătut în 23 și 24 aprilie, la București, de specialiști din toată regiunea în asistență și protecție socială. Au fost două zile cu evenimente și discuții care au marcat închiderea proiectului lansat în anul 2022.
Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, ca parte a campaniei pentru consolidarea mecanismelor interinstituționale locale în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice.
Proiectul VERA a avut ca activități principale consolidarea mecanismelor interinstituționale locale în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice, îmbunătățirea capacității de răspuns din partea autorităților la cazurile de violență domestică, prin instruirea echipelor mobile și creșterea capacității de a facilita accesul victimelor la justiție.
Un alt obiectiv al proiectului a fost barometrul elaborat în domeniul violenței domestice și al violenței de gen. Acesta a urmărit evoluția fenomenului, a practicilor și tendințelor, bugetarea de gen, serviciile sociale, măsurile de protecție, consiliere juridică, sprijin psihologic, piața forței de muncă în fiecare judeţ şi la nivel naţional.
În ultima zi a conferinței concluziile au fost prezentate de Monaliza Cîrstea, director ANES, Diana Popescu, Director Programe Europene din Ministerul Justiției, Luminița Popescu, secretar de stat Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse.
DGASPC Ilfov a fost reprezentată la conferința regională de Vica Nela Vrînceanu, vicepreședinte al Comisiei Judeţene în Domeniul Egalităţii de Șanse între Femei și Bărbați.